bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

sorry!

Deze pagina bestaat niet (meer).

- Zoek in de zoekbalk boven aan de pagina naar het antwoord op je vraag.

- Vind je het antwoord niet, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06 53 47 73 44 of per email via service@hetnederlandsepensioenfonds.nl.

top 3 vragen over het fonds

nieuwsberichten

Interview met voorzitter José Suarez Menendez over de nieuwe strategische partners

geplaatst op 07-02-2022 door José

Als onafhankelijk algemeen pensioenfonds is het onze opdracht de best mogelijke keuzes voor de toekomst te maken voor de deelnemers van de pensioenfondsen en werkgevers die zich bij ons hebben aangesloten. Cardano en Blue Sky Group zijn echte specialisten met diepe en brede kennis van de pensioensector. Met deze partijen kunnen we onze ambities in het nieuwe stelsel optimaal realiseren en blijven we in control over onze eigen toekomst.

Lees hier het volledige interview met voorzitter José Suarez Menendez van Het nederlandse pensioenfonds over de keuze.

 

Een aantrekkelijke keuze in het nieuwe pensioenstelsel

geplaatst op 07-02-2022 door Francis

Waarom Het nederlandse pensioenfonds een aantrekkelijke keuze is in het nieuwe pensioenstelsel lees je hier in de uitgebreide toelichting van Francis van Bergenhenegouwen, directeur van het bestuursbureau van Het nederlandse pensioenfonds.

Het Nederlandse Pensioenfonds kiest voor Cardano en Blue Sky Group voor nieuwe pensioenstelsel

geplaatst op 13-01-2022 door José

Het Nederlandse Pensioenfonds (HNPF) gaat een strategische samenwerking aan met pensioen-, risico- en vermogensbeheerspecialist Cardano en kiest voor de uitvoering van nieuwe pensioenregelingen voor Blue Sky Group. Daarmee is HNPF nu al klaar voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

HNPF-bestuursvoorzitter José Suarez Menendez: “Als onafhankelijk algemeen pensioenfonds is het onze opdracht de best mogelijke keuzes voor de toekomst te maken voor de deelnemers van de pensioenfondsen en werkgevers die bij ons zijn aangesloten. Cardano en Blue Sky Group zijn echte specialisten met diepe en brede kennis van de pensioensector. Met deze partijen kunnen we onze ambities in het nieuwe stelsel optimaal realiseren en blijven we in control over onze eigen toekomst.”

Cardano: balansrisicomanagement
In de nieuwe constellatie is Cardano niet alleen de balansrisicomanagement-expert van HNPF, maar ook aanjager van innovatief ondernemerschap. Cardano zal HNPF ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe en duurzame proposities voor zowel het nieuwe stelsel als op gesloten fondsen die onder het oude regime blijven.

Blue Sky Group: administratie en communicatie
Voor de uitvoering en communicatie van de pensioenregelingen in het nieuwe pensioenstelsel is Blue Sky Group geselecteerd. Een uitvoerder met een sterk trackrecord op kwalitatief hoogwaardige pensioenuitvoering die de flexibiliteit biedt die nodig is in de overgang naar het nieuwe stelsel.

Kempen Capital Management blijft de fiduciaire vermogensbeheertaken uitvoeren. Voor bestaande klanten verandert er niets tot de overgang naar het nieuwe stelsel. a.s.r. blijft de administratie voor de huidige pensioenregelingen uitvoeren.

Uitstel Wet toekomst pensioenen naar 2023

geplaatst op 12-05-2021 door José

Het nieuwe pensioenstelsel gaat een jaar later in dan voorzien. De wetgeving gaat naar verwachting nu in per 1 januari 2023. Pensioenfondsen krijgen zo een jaar langer de tijd voor hun overstap naar het nieuwe stelsel: tot uiterlijk 1 januari 2027. De belangrijkste reden voor de vertraging is dat er meer tijd nodig is voor de uitwerking met sociale partners, pensioenuitvoerders en toezichthouders. 

Transitie-ftk
Gevolg van het uitstel is ook dat het transitie-ftk niet op 1 januari 2022 ingevoerd kan worden. Daarom gelden ook de versoepelingen voor kortingen en indexaties per die datum (nog) niet. Wel worden de tegemoetkomingen voor kortingsmaatregelen die per einde 2019 en 2020 van kracht waren nog eens met een jaar verlengd. Bij een dekkingsgraad van minimaal 90% op 31 december 2021 hoeven de pensioenen in 2022 niet verlaagd te worden.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden je via de website op de hoogte. Klik hier voor gedetailleerde informatie over het pensioenakkoord.