we hebben iets te vieren!

Het nederlandse pensioenfonds bestaat 5 jaar!

We zijn trots dat we 5 jaar na de start tot één van de succesvolste algemeen pensioenfondsen van Nederland behoren.

In de afgelopen 5 jaar is ons belegd vermogen gegroeid naar ruim 5 miljard euro. We hebben 5 Pensioenkringen gebouwd en we verzorgen het pensioen voor 45.000 deelnemers. Zowel grote pensioenfondsen als werkgevers kiezen voor onze duurzame oplossing.

Met ons 5-jarig bestaan nemen we u graag mee in de 5 belangrijkste voordelen van een Algemeen Pensioenfonds (APF) en dan Het nederlandse pensioenfonds in het bijzonder.

 

Benieuwd wat wij jouw pensioenfonds of bedrijf te bieden hebben? We delen graag onze ervaringen en voordelen met je. En wie jarig is mag trakteren, dus wij hebben taart. Zet jij de ‘virtuele‘ koffie klaar?  

Wacht geen 5 jaar voordat je overstapt!

“Waarom zou je tot 2026 wachten met de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel als je nu al ontzorgd kan worden door over te stappen naar Het nederlandse pensioenfonds? Het voordeel is dat je de veranderingen niet zelf hoeft te organiseren. Zo bespaar je energie, kosten, profiteer je van schaalvoordelen bij beleggen èn houd je toch zeggenschap over je pensioenregeling. Dus heb je wel de lusten, maar niet de lasten. Dat is het voordeel van ons algemeen pensioenfonds” zegt Francis van Bergenhenegouwen, directeur van Het nederlandse pensioenfonds. Meer lezen? Klik hier en lees het hele interview in PensioenPro!

Wat zeggen onze klanten?

Bram Mommers (Pensioenkring Arcadis):

‘Ik ben heel blij met onze keuze voor Het nederlandse pensioenfonds en dat we niet hebben afgewacht. Mijn advies aan andere pensioenfondsen en werkgevers is echt om ook nu de stap te maken!’ 

 

Daan van Baarsen van De Efteling (Collectiviteitkring 1):

‘We waren op zoek naar een echte partner, en die hebben we gevonden in Het nederlandse pensioenfonds’

 

 Guy van Doremalen van DAS (Collectiviteitkring 1):

“De kwaliteit van de aanpak van Het nederlandse pensioenfonds gaf de doorslag”

 

5 redenen om over te stappen

  1. Solidariteit en eigenheid
  2. Toekomstbestendig-
    heid
  3. Meeliften op kennis en kunde
  4. Kostenefficiëntie
  5. Deelnemersbelang en behoud van zeggenschap
Lees hier meer

Meer weten?

Ronald Contact met Ronald

Overzicht van onze 5 kringen

Klik hier