Welkom bij Pensioenkring Randstad Groep

Jouw pensioenregeling

Het Randstad-pensioenfonds is sinds 2015 een gesloten fonds.
Het nederlandse pensioenfonds heeft deze pensioenregeling overgenomen. De pensioenregeling is ondergebracht in een aparte kring: Pensioenkring Randstad Groep. 

Meer informatie over je pensioenregeling vind je in je Pensioen 1-2-3 in ‘Mijn pensioen’. Je persoonlijke online portaal.

'Mijn pensioen'

Nog niet geregistreerd? Doe dat nu direct!

Stuur ons een e-mail met daarin jouw naam, geboortedatum, dossiernummer en vermelding Pensioenkring Randstad Groep. Dan ontvang je van ons een brief met een toegangscode. Hiermee kun je je snel en makkelijk registreren. Daarna heb je altijd en overal toegang tot jouw pensioengegevens op ‘Mijn pensioen’.

Wij vertegenwoordigen jouw belangen

Het belanghebbendenorgaan en het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds behartigen jouw belangen. In het belanghebbendenorgaan (BO) van Pensioenkring Randstad Groep zitten:
  • Raimond Schikhof (namens de werkgever)
  • Solange Overeijnder (namens de vroegere werknemers)
  • Robert te Riet (namens de vroegere werknemers)
  • Simone Nijsen (namens de vroegere werknemers) 
  • Wil Kitslaar (namens de pensioengerechtigden)
  • Jan Hendrik Ockels (namens de pensioengerechtigden)

Dekkingsgraad Pensioenkring Randstad Groep

Beleidsdekkingsgraad en jouw pensioen

De beleidsdekkingsgraad 'barometer' hieronder geeft aan wanneer er sprake is van verlagen (korten), verhogen (indexeren) en alles wat er tussen zit. 
Per eind 2019 was de beleidsdekkingsgraad 96,4%. 

Meer informatie over mogelijke verlaging van het pensioen in 2021
De financiële situatie van Pensioenkring Randstad Groep is niet goed. De dekkingsgraad is te laag en zit al langere tijd onder het minimaal vereiste vermogen. Pensioenfondsen mogen slechts 5 jaar onder het minimaal vereiste vermogen zitten. Aan het einde van 2020 bereikt Pensioenkring Randstad Groep deze grens van 5 jaar.

Nu heeft minister Koolmees besloten dat pensioenfondsen waarbij de actuele dekkingsgraad hoger is dan 90% naar verwachting hun pensioen niet hoeven te verlagen in 2021. Dit maakt ook voor Pensioenkring Randstad Groep de kans op verlagen in 2021 kleiner. Maar we moeten wel realistisch zijn, er is ook nog steeds kans dat Pensioenkring Randstad Groep op 31 december 2020 een dekkingsgraad heeft die lager is dan 90%. Als de dekkingsgraad op 31 december 2020 zodanig is dat we de pensioenen toch moeten verlagen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten. Als je een pensioen van ons ontvangt, dan krijg je minstens 3 maanden van tevoren bericht dat we je uitkering moeten verlagen.

Pensioenkrant

Pensioenkrant Randstad afbeelding Download hier

Ben je gepensioneerd?

Vind je het leuk om contact te houden met je oud-collega’s en op de hoogte te blijven van ‘jouw’ Randstad? Meld je dan aan als lid van de VGRGN; de vereniging van Gepensioneerden Randstad Groep Nederland. VGRGN staat voor de belangen van de gepensioneerden. Stuur een mail naar vgrgn@ziggo.nl

Nieuws

Het coronavirus
Het coronavirus wereldwijd het middelpunt van de aandacht.  

Herstelplan
Het nederlandse pensioenfonds heeft op 24 maart 2020 een herstelplan ingediend.  Kijk bij documenten in Laag 3 op 
'Mijn pensioen'.

Het Pensioenakkoord
Lees hier meer over de status van het Pensioenakkoord.

Strategisch beleggingsbeleid

Belegg. Randstad Download hier