bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

hoe past Het nederlandse pensioenfonds duurzaamheid toe?

Onze missie is om jouw pensioen op een maatschappelijk verantwoorde wijze te beheren. Jouw pensioengeld wordt door ons duurzaam belegd. Dat betekent dat we niet investeren in kinderarbeid, wapenhandel en de tabaksindustrie. Ook communiceren we het liefst digitaal met je. Dat scheelt veel papier en bomen. En je hoeft je post van ons niet meer te bewaren.

Verantwoord beleggen

Bij Het nederlandse pensioenfonds voelen we een maatschappelijke verplichting om verantwoord en fatsoenlijk om te gaan met de toevertrouwde middelen. Deze verantwoordelijkheid gaat verder dan puur rendement.

Maatschappelijk rendement

Bij het beleggingsproces kijken we ook naar maatschappelijk rendement. Het uitgangspunt is dat activiteiten op het gebied van verantwoord beleggen bijdragen aan verantwoorde, stabiele en goede beleggingsresultaten. Hiervoor is een Maatschappelijk Verantwoord Beleggen-beleid (MVB-beleid) vastgesteld. We kijken naar sociale omstandigheden en milieu. En de manier waarop de onderneming bestuurd wordt. Zo beleggen we niet in bedrijven die controversiële wapens maken, ook bedrijven die in de tabaksindustrie zitten sluiten we uit. Ook doen we geen zaken met bedrijven die aan kinderarbeid doen of het milieu en de mensenrechten negeren. We kijken hierbij niet alleen naar bedrijven maar ook naar landen. Zo kopen we geen staatsobligaties van landen die op de sanctielijst staan van de VN en de Europese Unie.

Om verantwoord ondernemen te stimuleren gaan we met bedrijven in gesprek om een positieve verandering te bewerkstelligen. En we stemmen op aandeelhoudersvergaderingen om zo invloed uit te oefenen op het beleid of de koers van een bedrijf.

Klik hier voor het Maatschappelijk Verantwoord Beleggen-beleid 2021

Klik hier voor de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)-informatie

Klik hier voor het Stembeleid van Het nederlandse pensioenfonds

Klik hier voor de Uitsluitingenlijst van Het nederlandse pensioenfonds

Klik hier voor het Beloningsbeleid 2021 van Het nederlandse pensioenfonds

Klik hier voor de FAQ over duurzaam beleggen

Klik hier voor het Jaarverslag Verantwoord Beleggen 2019 en de Jaarverslagen Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) 2020 per pensioenkring

Pascale still

Pascale is medewerker klantenservice. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Pascale.

Pascale

gerelateerde vragen