bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

waarom kiest Het nederlandse pensioenfonds voor deze 4 duurzame ontwikkelingsdoelen?

Het nederlandse pensioenfonds heeft op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen vier ontwikkelingsdoelen (SDG’s) benoemd waar we op willen focussen:

Klimaat (SDG 13) aangevuld met Duurzame energie (SDG 7)
We willen met onze beleggingsportefeuille een bijdrage leveren aan de ambitie van het Akkoord van Parijs om de temperatuurstijging onder de 2°C te houden. Ook denken we dat de sector voor schone energie een sterke ontwikkeling en groei zal doormaken. Dit thema (ontwikkelingsdoel) implementeren we door middel van het meten van de CO2-voetafdruk en hier een (reductie)doelstelling aan te koppelen.

Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
Gezonde mensen vormen de basis voor gezonde economieën. Het nederlandse pensioenfonds acht het van groot belang om hier in brede zin op in te zetten. Het gaat om bedreiging van gezondheid door vervuiling van lucht, water en bodem. Maar het gaat ook over voedzame levensmiddelen en voorlichting over leefstijl. Zo hebben we al eerder de categorie tabak uitgesloten.

Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)
Dit thema sluit aan bij de werkgevers en deelnemers uit onze collectiviteitkringen. Momenteel woont 50% van de wereldbevolking in een stad. Een mens moet er goed, gezond en duurzaam kunnen leven. Veel ontwikkelingsdoelen (SDG's) komen samen in het hebben van een duurzame stad; goede huisvesting, gezonde lucht, gezond water, genoeg groen en goede toegang tot openbaar vervoer.

Ondanks de bovengenoemde focus blijft de mogelijkheid bestaan om andere thema’s (ontwikkelingsdoelen) toe te voegen aan het beleid als ze bijdragen aan onze doelstellingen.