bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

uit welke kringen en regelingen kan ik kiezen?

Bij Het nederlandse pensioenfonds kun je als werkgever of pensioenfonds toetreden tot onze open Collectiviteitkring 1. Als je als pensioenfonds over voldoende vermogen beschikt, is toetreden tot een eigen collectiviteitkring mogelijk.

Open Collectiviteitkring 1
Een belangrijk kenmerk van een APF is schaalvoordeel. Open Collectiviteitkring 1 is toegankelijk voor meerdere werkgevers en pensioenfondsen. Doordat kosten over meerdere deelnemers worden gespreid, blijven ze laag. We hanteren een ondergrens van 15 deelnemers.

In open Collectiviteitkring 1 zijn meerdere werkgevers aangesloten. Waaronder de Efteling. Daan van Baarsen, Financieel Directeur van de Efteling: “De Efteling B.V. heeft begin 2017 de overstap gemaakt naar Het nederlandse pensioenfonds. We hebben in hen een innovatieve partner gevonden die echt met ons en onze 2600 medewerkers wil meedenken. Wij zijn er van overtuigd dat we samen met Het nederlandse pensioenfonds medewerkers van de Efteling nog meer voordelen kunnen bieden. De overstap is soepel verlopen en alle afspraken zijn nagekomen, dus de samenwerking verloopt prima.”

In open Collectiviteitkring 1 kun je kiezen voor een middelloonregeling met, indien gewenst, een pensioenbudget waarbij we jaarlijks op basis van dit budget toetsen wat in het aankomende jaar het opbouwpercentage voor het ouderdomspensioen kan zijn. CDC-regelingen waarbij een premiedepot/reserve wordt aangehouden zijn in open Collectiviteitkring 1 niet uitvoerbaar.

Eigen collectiviteitkring
Past je regeling niet in onze open Collectiviteitkring 1 en beschik je als pensioenfonds over voldoende vermogen, dan is een eigen kring mogelijk, waarbij meer vrijheid is bij de inrichting van de regeling. Wij kunnen snel en efficiënt een eigen collectiviteitkring inrichten. Dit hebben wij gedaan voor Arcadis Pensioenfonds; zij hebben nu een eigen collectiviteitkring bij ons: Net als Pensioenkring Randstad Groep, Pensioenkring OWASE en Pensioenkring Sweco. Of een eigen collectiviteitkring past bij jouw organisatie zal ook afhangen van het vermogen dat in de kring wordt ondergebracht.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ben je geholpen met dit antwoord?

dummy-persoon-ronald

Ronald is senior pensioenspecialist en Welkomstregisseur van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ronald.

Ronald