bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

waarom zou ik als werkgever kiezen voor Het nederlandse pensioenfonds?

Het nederlandse pensioenfonds onderscheidt zich op 5 punten van andere aanbieders in de markt. Graag leggen we je uit waarom.

voortzetting DB 1

voortzetting van Defined Benefit (DB) /Uitkeringsovereenkomst en meer invloed
Het voortzetten van een verzekerde DB aanspraak wordt steeds lastiger. Bij Het nederlandse pensioenfonds kun je een DB-toezegging blijven doen.  De risico’s van de pensioenopbouw hoeven daardoor niet volledig te verschuiven naar de individuele werknemer, zoals bij een Defined Contribution/ Beschikbare Premieregeling (DC)-toezegging het geval is. Bovendien bied je de deelnemers het perspectief van indexatie van hun pensioen.

Meer nog dan bij je bestaande pensioenuitvoerder krijg je invloed op de pensioenregeling via het belanghebbendenorgaan (BO). Het nederlandse pensioenfonds gelooft in een krachtig BO. Door deelname aan het BO krijg je de sleutel in handen op de belangrijke beleidsbeslissingen. Deelname is niet verplicht. Een Kringregisseur ondersteunt het BO bij de uitvoering van haar taken en is de smeerolie tussen BO, bestuur en de werkgever.

Lees meer over onze collectiviteitkring  en onze Kringregisseur .

onafhankelijk 2

onafhankelijkheid
Het nederlandse pensioenfonds is opgericht vanuit de overtuiging dat het APF een innovatieve en duurzame oplossing kan bieden in de markt voor collectieve pensioenen. Er is bewust de keuze gemaakt voor een ‘eigen’ naam en we hebben een vrije keuze in onze uitbestedingspartners. De keuze om het fiduciair management bij een onafhankelijke partij (Kempen Capital Management) onder te brengen draagt bij aan de onafhankelijke positionering van Het nederlandse pensioenfonds. Er is geen commerciële prikkel of druk om veranderingen aan te brengen die niet in het voordeel zijn van de deelnemer.
Verder heeft Het nederlandse pensioenfonds ervaren bestuursleden uit de pensioenwereld en een eigen bestuursbureau.

Lees meer over de het bestuur , de organisatiestructuur en uitbestedingspartners van Het nederlandse pensioenfonds

solide 3

solide en gericht op continuïteit
Het nederlandse pensioenfonds is een succesvol pensioenfonds, klaar voor de toekomst.

Door samen te werken met partners als a.s.r. (sinds 1720) en Van Lanschot Kempen (sinds 1737) borgen we dat we er ook over 40 jaar nog zijn voor de uitkeringen. Zij staan garant voor een lange termijn commitment. De jarenlange ervaring van a.s.r. als pensioenuitvoerder zorgt er voor dat je een uitstekende service krijgt. Kempen Capital Management zorgt er voor dat de pensioengelden verantwoord worden belegd met oog voor rendement. We hechten daarbij veel waarde aan duurzaamheid.

Lees meer over de rol van Kempen Capital Management en a.s.r.

wendbaar 4

wendbaar
we hebben een nieuw en modern administratiesysteem dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. Dat zorgt voor een efficiënte uitvoering gericht op de toekomst. We hebben geen last van legacy.  Op het gebied van communicatie stappen we in op de nieuwste ontwikkelingen om flexibel en wendbaar te kunnen reageren op alle wijzigingen die op ons af gaan komen. Onze fiduciair manager is in staat om bestaande portefeuilles vrijwel naadloos over te nemen waardoor er geen onnodige transitiekosten ontstaan.

Lees meer over het administratiesysteem  en de toegevoegde waarde van de fiduciair manager.

persoonlijk 5

persoonlijk
“wie snel wil gaat alleen, wie ver wil gaat samen” is een motto dat Het nederlandse pensioenfonds omarmt. We geloven in de kracht van samenwerking als oplossing om tot een beter pensioen te komen voor deelnemers in een collectiviteit. De persoonlijke aandacht die jevan onze regisseurs  ontvangt, van klant worden tot en met de laatste uitkering, is gericht op verbondenheid en een langdurige relatie.

Lees meer over onze regisseurs.


Geïnteresseerd in een nadere kennismaking? Neem dan contact met mij op of vraag een offerte aan.

Ben je geholpen met dit antwoord?

dummy-persoon-ronald

Ronald is senior pensioenspecialist en Welkomstregisseur van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ronald.

Ronald