bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

wie zijn jullie?

Het nederlandse pensioenfonds is opgericht in januari 2016 en voert de pensioenregelingen uit voor meerdere werkgevers en voormalige pensioenfondsen. Onze missie is het realiseren van het pensioen dat werkgevers met hun werknemers hebben afgesproken, op een maatschappelijke verantwoorde wijze.  

Solide, wendbaar en persoonlijk. Dat is waar Het nederlandse pensioenfonds als APF voor staat. Het pensioenfonds wordt bestuurd door een onafhankelijk bestuur, bestaande uit drie personen onder toezicht van een onafhankelijke Raad van Toezicht. Het nederlandse pensioenfonds heeft een vrije keuze in uitbestedingspartners. De pensioenuitvoering is uitbesteed aan a.s.r., het fiduciair management aan Kempen Capital Management.

Het nederlandse pensioenfonds biedt een toekomst voor pensioenfondsen die een ander onderkomen zoeken, maar wel ‘pensioenfonds’ willen blijven en voor werkgevers die een DB-toezegging willen behouden, op de kosten letten en ook inspraak willen houden. Het nederlandse pensioenfonds maakt gebruik van collectiviteitkringen, waar meerdere werkgevers bij elkaar zitten om schaalvoordeel te behalen (open kring). Ook is het mogelijk om een eigen collectiviteitkring (besloten kring) op te richten. De vermogens tussen de kringen zijn en blijven gescheiden.

Sinds de start van Het nederlandse pensioenfonds, sloten zich al grote pensioenfondsen en werkgevers aan. In de open collectiviteitkring zijn de Efteling, DAS, Ocean Network Express, Jindal Films Europe, Antargaz en de Vereniging van Verkeersvliegers aangesloten. Arcadis heeft een eigen collectiviteitkring: Pensioenkring Arcadis. Anno 2019 is Het nederlandse pensioenfonds de 2e grootste APF van Nederland. Per 1 januari 2020 komen er twee eigen collectiviteitkringen bij: Pensioenkring Randstad Groep en Pensioenkring OWASE.

dummy-persoon

Francis is directeur Bestuursbureau van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Francis.

Francis

gerelateerde vragen