bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

wie zijn wij?

Het nederlandse pensioenfonds voert de pensioenregelingen uit voor meerdere werkgevers en voormalige pensioenfondsen. Onze missie is het realiseren van het pensioen dat werkgevers met hun werknemers hebben afgesproken, op een maatschappelijke verantwoorde wijze.  

Solide, wendbaar en persoonlijk. Dat is waar Het nederlandse pensioenfonds voor staat. Het nederlandse pensioenfonds is een APF en wordt bestuurd door een onafhankelijk bestuur, bestaande uit drie personen onder toezicht van een onafhankelijke Raad van Toezicht. Het nederlandse pensioenfonds heeft een vrije keuze in uitbestedingspartners. De pensioenuitvoering is uitbesteed aan a.s.r., het fiduciair management aan Kempen Capital Management.

Het nederlandse pensioenfonds biedt een toekomst voor pensioenfondsen die een ander onderkomen zoeken, maar wel ‘pensioenfonds’ willen blijven en voor werkgevers die een DB-toezegging willen behouden, op de kosten letten en ook inspraak willen houden. Het nederlandse pensioenfonds maakt gebruik van collectiviteitkringen, waar meerdere werkgevers bij elkaar zitten om schaalvoordeel te behalen (open kring). Ook is het mogelijk om een eigen collectiviteitkring (besloten kring) op te richten. De vermogens tussen de kringen zijn en blijven gescheiden.

Sinds de start van Het nederlandse pensioenfonds in 2016, sloten zich al grote pensioenfondsen en werkgevers aan. We hebben vijf collectiviteitkringen: Collectiviteitkring 1, Pensioenkring Arcadis, Pensioenkring Randstad Groep, Pensioenkring OWASE en Pensioenkring Sweco. In de open Collectiviteitkring 1 zijn de Efteling, DAS, Jindal Films Europe, Antargaz, de Vereniging van Verkeersvliegers, ORTEC International B.V.en Ortec Finance, B&S en AWVN aangesloten. Het nederlandse pensioenfonds is het op één na grootste APF van Nederland.

dummy-persoon

Francis is directeur Bestuursbureau van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Francis.

Francis