Welkom bij Collectiviteitkring 1

Jouw pensioenregeling

Je bouwt of bouwde pensioen op in Collectiviteitkring 1 van
Het nederlandse pensioenfonds. In Collectiviteitkring 1 zijn de volgende werkgevers aangesloten: de Efteling, DAS, Jindal Films Europe, Antargaz en de Vereniging van Verkeersvliegers. 

Meer informatie over je pensioenregeling vind je in je Pensioen 1-2-3 in ‘Mijn pensioen’. Je persoonlijke online portaal.

'Mijn pensioen'

Nog niet geregistreerd? Doe dat nu direct!

Stuur ons een e-mail met daarin uw naam, geboortedatum, dossiernummer en vermelding van Collectiviteitkring 1. Dan ontvangt u van ons een brief met een toegangscode. Hiermee kunt u zich snel en makkelijk registreren. Daarna heeft u altijd en overal toegang tot uw pensioengegevens op ‘Mijn pensioen’

Wij vertegenwoordigen jouw belangen

Het belanghebbendenorgaan en het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds behartigen jouw belangen. De samenstelling van het BO van Collectiviteitkring 1 ziet er als volgt uit:

 • Hans Kennis (ambtelijk voorzitter)
 • Daan van Baarsen (de Efteling), lid namens de werkgevers
 • Bas van Tilborg (de Efteling), lid namens de werknemers
 • Jan Hendrik Gualtherie van Wezel*(DAS), lid namens de werkgevers 
 • Valerie van den Berg-Verhagen** (DAS), lid namens de werknemers

 • Jan Hendrik Gualtherie van Wezel is getoetst door de RvT en zijn profiel voldoet aan de gestelde eisen. Hij is gestart met de vereiste opleiding. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door DNB.

  ** Valerie van den Berg-Verhagen heeft per 1 januari 2020 Niels Freese opgevolgd. Zij is getoetst door de RvT en haar profiel voldoet aan de gestelde eisen. Zij is gestart met de vereiste opleiding. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door DNB.

  Dekkingsgraad Collectiviteitkring 1

  De dekkingsgraad is in de maand september gestegen met 0,7% van 93,2% tot 93,9%

  Beleidsdekkingsgraad en jouw pensioen

  De beleidsdekkingsgraad 'barometer' hieronder geeft aan wanneer er sprake is van verlagen (korten), verhogen (indexeren) en alles wat er tussen zit. 
  Het nederlandse pensioenfonds probeert je pensioen jaarlijks te verhogen. Dat noemen we ook wel indexatie of toeslagverlening. Het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds beoordeelt elk jaar of dit mogelijk is.

  Dat hangt af van de financiĆ«le situatie van de kring per eind september. Een verhoging van het pensioen is mogelijk vanaf een beleidsdekkingsgraad van 110%. Eind september was de beleidsdekkingsgraad van Collectiviteitkring 1, 103,7%. Daarom kunnen we jouw pensioen in 2020 niet verhogen. 

  Let op: de kans is aanwezig dat de pensioenen volgend jaar verlaagd moeten worden. Wij houden je via onze website op de hoogte.

  Nieuws

  Het coronavirus 
  Het coronavirus wereldwijd het middelpunt van de aandacht.  

  Herstelplan 2020
  Het nederlandse pensioenfonds heeft op 24 maart 2020 een herstelplan ingediend. Kijk bij documenten in Laag 3 op 
  'Mijn pensioen'.


  Het Pensioenakkoord
  Lees hier meer over de status van het Pensioenakkoord.

  Halfjaarbericht september 2020

  Halfjaarbericht september 2020 Download hier

  Halfjaarbericht januari 2020

  CK1 Download hier

  Strategisch beleggingsbeleid

  Beleggingsbeleid CK1 Download hier