Kies nu voor een toekomstbestendige oplossing!

Waarom zou je tot 2027 wachten op het nieuwe pensioenstelsel als je nu al ontzorgd kan worden door aan te sluiten bij Het nederlandse pensioenfonds? Je hoeft de veranderingen niet zelf te organiseren. Zo bespaar je energie, kosten, profiteer je van schaalvoordelen bij beleggen én hou je toch zeggenschap over je pensioenregeling en het invaren. Dus wel de lusten, maar niet de lasten. 

Het nederlandse pensioenfonds is één van de meest succesvolle  algemeen pensioenfondsen van Nederland. Zowel werkgevers als voormalig pensioenfondsen zijn bij ons aangesloten. Onze pensioenregelingen zijn toekomstbestendig en spelen in op de veranderingen van het pensioenakkoord.

De pensioenoplossingen van Het nederlandse pensioenfonds

Er gaat veel veranderen: de hoogte van de inleg (premie) wordt het uitgangspunt voor iedere pensioenregeling. Het nederlandse pensioenfonds gaat 2 nieuwe overeenkomsten aanbieden: 
  • de solidaire premieregeling (voorheen aangeduid met Het Nieuwe Pensioencontract/ NPC) 
  • de flexibele premieregeling (voorheen aangeduid met Wet Verbeterde premieregeling/ WVP)  
Hier zie je een overzicht met informatie over de twee nieuwe overeenkomsten. Hier lees je meer over alle veranderingen in het kader van het pensioenakkoord.

Invaren, transitie FTK en compensatiemogelijkheden

Voor het einde van volgend jaar, met een uitloop naar het eerste kwartaal van 2023, moeten pensioenfondsen een keuze maken over het al dan niet toepassen van het transitie-FTK. Kies je als pensioenfonds voor het transitie-FTK dan moet er eerst een overbruggingsplan worden opgesteld. Dit moet uiterlijk op 1 april 2023 ingediend worden bij DNB. Het verantwoordingsorgaan heeft hierover een adviesrecht, het belanghebbendenorgaan een goedkeuringsrecht.

Ondersteuning door Het nederlandse pensioenfonds 

Het nederlandse pensioenfonds neemt een groot deel van het werk uit handen dat gedaan moet worden in het kader van de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. We zien het als een gezamenlijk project met de sociale partners om de keuzes te bepalen over de mogelijke compensatie bij het invaren van de oude regeling en het bepalen van de keuzes voor de solidariteitsreserve. We ondersteunen en ontzorgen.

Lees hier meer over de ondersteuning die we je bieden.

5 voordelen als je nu overstapt naar Het nederlandse pensioenfonds

1. We ontzorgen en ondersteunen  
2. Je profiteert van schaalvoordeel omdat we dankzij ringfencing in meerdere kringen verschillende regelingen kunnen uitvoeren
3. Als werkgever kun je snel starten met een premieregeling, je hoeft niet te wachten op het besluit over invaren
4. We hebben veel ervaring met complexe transities; de overgang verloopt snel en rimpelloos
5. We bieden je medewerkers relevante en heldere communicatie

Speciale informatiepagina over de wijzigingen voor medewerkers 

Ook voor je medewerkers gaat er veel veranderen. Daarom hebben we speciaal voor hen een webpagina gemaakt met een duidelijke uitleg over het hoe en waarom van het pensioenakkoord en wat er precies gaat veranderen. Met duidelijke video's en overzichtelijke rangschikking. Nieuwsgierig? Klik hier!

Planning implementatie nieuw pensioenstelsel 

Weten hoe we jou kunnen ontzorgen?

Neem contact op met Ronald

Invaren of DC?

Lees hier meer

5 redenen om nu al over te stappen 

  1. Meeliften op
    kennis & kunde
  2. Kostenefficiëntie
  3. Toekomst-bestendigheid
  4. Deelnemers-belang en behoud van zeggenschap
  5. Solidariteit en eigenheid
Lees hier meer

Meer weten?

Ernö helpt je graag
gebaseerd op de informatie uit de brief van SZW van 10-05-2021.