bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

Succesvolle overgang pensioenfonds Arcadis naar Het nederlandse pensioenfonds

geplaatst op 04-07-2018 door Francis

De succesvolle overgang van Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland naar Het nederlandse pensioenfonds is in een half jaar gerealiseerd. Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland is het oudste pensioenfonds (opgericht in 1924) in Nederland dat is overgestapt naar Het nederlandse pensioenfonds (APF). De collectieve waardeoverdracht van de pensioenregeling van Arcadis Nederland bedraagt circa € 1,1 miljard. De eerste pensioenuitkeringen zullen in juli 2018 plaatsvinden.

De pensioenaanspraken van het Arcadis Pensioenfonds worden ondergebracht in een eigen kring bij Het nederlandse pensioenfonds. Deze kring krijgt een eigen belanghebbendenorgaan met vertegenwoordigers van werkgever, medewerkers en gepensioneerden. In totaal gaat het om ruim 7900 deelnemers, waaronder 2100 actieve, 3200 niet-actieve deelnemers en ongeveer 2600 pensioengerechtigden.
Bram Mommers, voorzitter van het Arcadis Pensioenfonds: ‘Wij zijn zeer tevreden over de overgang naar Het nederlandse pensioenfonds. Wij zijn blij met de constructieve samenwerking, waarbij het belang van de deelnemer steeds voorop heeft gestaan en nog steeds staat. Hoe de overgang en samenwerking tot nu toe zijn verlopen, geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.’

Francis van Bergenhenegouwen, directeur bestuursbureau Het nederlandse pensioenfonds: ‘Wij zijn er trots op dat we de overgang van Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland conform onze afspraken hebben gerealiseerd. Dit succes is mede te danken aan de samenwerking met a.s.r. die verantwoordelijk is voor de pensioenuitvoering en Kempen Capital Management. We heten de deelnemers en gepensioneerden van Arcadis van harte welkom in hun nieuwe thuis. Zij kunnen ervan op aan dat hun pensioen een goed onderdak bij ons vindt.’