bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

Stichting Pensioenfonds OWASE kiest voor Het nederlandse pensioenfonds

geplaatst op 23-07-2019 door Francis
Stichting Pensioenfonds OWASE brengt de pensioenregeling van de bij de werkgeversvereniging OWASE (WVO) aangesloten ondernemingen per 1 januari 2020 onder bij Het nederlandse pensioenfonds. Bij het ondernemingspensioenfonds OWASE zijn 26 bedrijven met 4.550 deelnemers aangesloten. De collectieve waardeoverdracht bedraagt € 900 miljoen.

De pensioenaanspraken van Stichting Pensioenfonds OWASE worden bij Het nederlandse pensioenfonds ondergebracht in een eigen kring. Deze kring krijgt een afzonderlijk Belanghebbendenorgaan met vertegenwoordigers van werkgever(s), medewerkers en gepensioneerden. In totaal gaat het om 4.550 deelnemers, waarvan 1.300 actieve deelnemers, 1.600 pensioengerechtigden en 1.650 gewezen deelnemers. 

Henk Meijerink, voorzitter van Stichting Pensioenfonds OWASE: “Het besturen van een pensioenfonds wordt steeds complexer. De inspanningen, risico’s en uitvoeringskosten nemen toe terwijl de voordelen zoals de mogelijkheid van een onderscheidende pensioenregeling afnemen. Zodoende gingen wij op zoek naar alternatieven. Het aanbod van Het nederlandse pensioenfonds sluit naadloos aan bij onze behoeften. Het is een solide organisatie die door schaalvoordelen onze pensioenregeling tegen lagere kosten kan uitvoeren. Daarnaast spreken de onafhankelijkheid en persoonlijke aanpak ons erg aan. Ook zijn wij tevreden met de samenwerking die is aangegaan met Dion Pensioen Services. De lokale pensioenloketfunctie in Hardenberg, zoals werkgevers en deelnemers die gewend zijn en waar veel waarde aan wordt gehecht, wordt daarmee voortgezet.“

José Suarez Menendez, voorzitter bij Het nederlandse pensioenfonds: “Wij zijn blij met het vertrouwen van Stichting Pensioenfonds OWASE in Het nederlandse pensioenfonds. We heten de deelnemers, gepensioneerden en gewezen deelnemers van OWASE dan ook van harte welkom. Het is mooi om te zien dat steeds meer werkgevers de toegevoegde waarde van onze persoonlijke aanpak en uitgebreide mogelijkheden zien.”