bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

Toeslagverlening Collectiviteitkring 1

geplaatst op 17-01-2019 door Francis
In de regel wordt geld elk jaar iets minder waard. Dit heet inflatie. Daarom probeert Het nederlandse pensioenfonds de pensioenen jaarlijks te verhogen. Dat noemen we ook wel indexatie of toeslagverlening. Het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds beoordeelt elk jaar of toeslagverlening mogelijk is. Dat hangt af van de financiële situatie van het pensioenfonds. De wet schrijft voor dat de beleidsdekkingsgraad van de kring daarvoor bepalend is. Een verhoging is mogelijk vanaf een beleidsdekkingsgraad van 110%.

Per 30 september 2018 was de beleidsdekkingsgraad van de Collectiviteitkring 1, 110,3%. Daarom verhogen we de pensioenen van Collectiviteitkring 1 per 1 januari 2019 met 0,05%. Dit is niet veel, maar gelijk aan de maximaal toegestane verhoging die Het nederlandse pensioenfonds mag toekennen. Het bestuur volgt hiermee haar afgesproken beleid om de pensioenen te verhogen als dit mogelijk is.