bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

Stichting Pensioenfonds Grontmij en Sweco Nederland kiezen voor Het nederlandse pensioenfonds

geplaatst op 17-02-2020 door Francis

Stichting Pensioenfonds Grontmij brengt de pensioenverplichtingen en het vermogen per 1 juli 2020 onder bij Het nederlandse pensioenfonds (APF). Het gaat om de opgebouwde aanspraken van circa 6.700 (oud-)deelnemers en een vermogen van ruim € 1 miljard. Ook de toekomstige pensioenopbouw van de ruim 1.500 medewerkers van Ingenieursadviesbureau Sweco Nederland, met een premievolume van ongeveer € 16 miljoen, wordt ondergebracht bij Het nederlandse pensioenfonds

 

Stichting Pensioenfonds Grontmij beheert de pensioenen van (oud-)medewerkers van Sweco Nederland en haar rechtsvoorganger Grontmij. Sweco nam in 2015 Grontmij over.

De pensioenaanspraken en -rechten worden, onder voorbehoud van een verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank, bij Het nederlandse pensioenfonds ondergebracht in een eigen, besloten kring, Pensioenkring Sweco. Deze kring krijgt een eigen Belanghebbendenorgaan met vertegenwoordigers van de werkgever, de medewerkers en de pensioengerechtigden. In totaal gaat het om ruim 1.500 deelnemers, ruim 1.700 pensioengerechtigden en 3.500 gewezen deelnemers. Met hun komst groeit Het nederlandse pensioenfonds naar 5 kringen, met ruim 40.000 deelnemers, een belegd vermogen van circa € 5 miljard en is het één van de grootste APF’en van Nederland.

 

Marius Schoppink, voorzitter van Stichting Pensioenfonds Grontmij:

“Het besturen en managen van een pensioenfonds wordt steeds complexer. De inspanningen, risico’s, vereiste deskundigheid en uitvoeringskosten nemen toe, terwijl de voordelen, zoals de mogelijkheid van een eigen onderscheidende pensioenregeling, afnemen. Ook de uitwerking van het pensioenakkoord werpt zijn schaduwen vooruit bij een kleine organisatie als pensioenfonds Grontmij. Zodoende gingen wij op zoek naar alternatieven. Het aanbod van Het nederlandse pensioenfonds sluit naadloos aan bij onze behoeften. Het is een solide organisatie die door schaalvoordelen onze pensioenregeling tegen lagere kosten kan uitvoeren. Daarnaast spreken de onafhankelijkheid en persoonlijke aanpak ons erg aan. Wij voelen ons zeer welkom.”

 

Martin van der Heijden, CFO Sweco Nederland: “Sweco heeft gekozen voor Het nederlandse pensioenfonds omdat wij onze huidige pensioenregeling ongewijzigd kunnen voortzetten. Voor de medewerkers van Sweco verandert er niet veel, het is vooral de uitvoeringsvorm die verandert. Voor ons was het ook belangrijk om inspraak te behouden op belangrijke onderwerpen zoals het beleggingsbeleid en het premiebeleid. Het nederlandse pensioenfonds maakt dit mogelijk.”

 

José Suarez Menendez, voorzitter van Het nederlandse pensioenfonds: “Wij zijn blij met het vertrouwen van Stichting Pensioenfonds Grontmij en Sweco Nederland in Het nederlandse pensioenfonds. Het is mooi om te zien dat steeds meer partijen de toegevoegde waarde van onze persoonlijke aanpak en uitgebreide mogelijkheden zien. We heten de deelnemers, pensioengerechtigden en gewezen deelnemers van Pensioenfonds Grontmij dan ook van harte welkom.”