bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

AWVN brengt opgebouwde pensioenen onder bij Het nederlandse pensioenfonds

geplaatst op 04-01-2021 door Francis
Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) heeft de opgebouwde pensioenen in november 2020, met individuele instemming van de werknemers, overgedragen naar Het nederlandse pensioenfonds (APF). Het gaat om de opgebouwde aanspraken van circa 100 werknemers en een vermogen van € 40 miljoen. 

De tot 1 januari 2020 opgebouwde pensioenaanspraken en -rechten zijn ondergebracht in Collectiviteitkring 1 bij Het nederlandse pensioenfonds. Collectiviteitkring 1 is de grootste open DB-collectiviteitkring van Nederland met een belegd vermogen van € 500 miljoen, een totale jaarpremie van circa € 32 miljoen en 9.000 deelnemers. Ook de pensioenregelingen van de Efteling, DAS, VNV, Jindal Films, Antargaz, en de recente toetreders: ORTEC International, Ortec Finance en Stichting Pensioenfonds B&S zijn in deze kring opgenomen. Het nederlandse pensioenfonds telt 5 kringen, met ruim 45.000 deelnemers, een belegd vermogen van ruim € 5 miljard en is één van de grootste APF’en van Nederland. 

Marjolein Otter, directeur bedrijfsvoering bij AWVN:”AWVN biedt werkgevers totaaloplossingen onder meer op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Wij begrijpen het belang van goed werkgeverschap, ook op het gebied van Pensioenen. Door deze overdracht verwachten wij een hoger pensioenresultaat voor onze medewerkers. Na een uitgebreid voorlichtingstraject hebben we hen individueel om toestemming gevraagd voor de overdracht waarmee we ook meer pensioenbewustzijn hebben gerealiseerd. Samen met Het nederlandse pensioenfonds geven we zo invulling aan goed werkgeverschap. Wij voelen ons zeer welkom.”
 
José Suarez Menendez, voorzitter bij Het nederlandse pensioenfonds: “Wij zijn blij met het vertrouwen van AWVN in Het nederlandse pensioenfonds. Het is mooi om te zien dat steeds meer partijen interesse hebben voor aansluiting bij onze open Collectiviteitkring 1.  We heten de deelnemers van AWVN van harte welkom.”