bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

Je pensioen gaat verhuizen! 

Vanaf 1 januari 2020 gaat Het nederlandse pensioenfonds jouw pensioen verzorgen. Stichting Pensioenfonds OWASE krijgt bij ons een eigen kring: Pensioenkring OWASE.

We stellen ons graag aan je voor.

Wat verandert er niet?

Je pensioen

Je pensioen verandert niet door de overdracht. Alle uitkeringen en aanspraken blijven gelijk.   

Wat verandert er wel?

Datum van betaling

Stichting Pensioenfonds OWASE betaalt je pensioen tot het eind van het jaar rond de 21e van de maand. Het nederlandse pensioenfonds betaalt de pensioenen enkele dagen later. Vanaf 2020 ontvang je je pensioen rond de 24e van de maand.

Post en wijzigingen allemaal digitaal

Het nederlandse pensioenfonds is een digitaal fonds. Wij communiceren digitaal over je pensioen.

Je krijgt hiervoor toegang tot een eigen portaal, ‘Mijn pensioen’. Met dit portaal heb je 24/7 de beschikking over alle informatie die je van ons ontvangt. Overzichtelijk gerangschikt. Dat scheelt je zoektijd. Verandert er iets in je persoonlijke situatie? Dan kun je dit eenvoudig doorgeven via ‘Mijn pensioen’. En wij kunnen je sneller en makkelijker informeren. Samen leveren we dan een positieve bijdrage aan het milieu.

Wanneer krijg ik toegang tot het portaal 'Mijn pensioen'?

In het voorjaar van 2020 ontvang je van ons een brief met een tijdelijke toegangscode voor ‘Mijn pensioen’. Je eigen beveiligde online pensioenomgeving. Als je voor de eerste keer inlogt op 'Mijn pensioen' vragen we je om je te registreren. Dat is zo gedaan, daarna heb je altijd toegang tot al je pensioencommunicatie. Heb je eerder je pensioenreglement nodig? Stuur dan een e-mail o.v.v. pensioenreglement Pensioenkring OWASE naar service@hetnederlandsepensioenfonds.nl

Hoe werkt het portaal 'Mijn pensioen'?

De werking van het portaal is heel eenvoudig. Op onze website is duidelijk en stap voor stap uitgelegd hoe het registreren en inloggen werkt. Er is ook een duidelijk instructiefilmpje dat je stap voor stap laat zien hoe het portaal ‘Mijn pensioen’ werkt.

Goed om verder nog te weten

Een onafhankelijke accountant controleert de overgang van je pensioen van Stichting Pensioenfonds OWASE naar Het nederlandse pensioenfonds.

Waar moet ik heen met een vraag over mijn pensioen?

Vanaf 1 januari 2020 kun je terecht bij Het nederlandse pensioenfonds.

Waar vind ik meer informatie over Het nederlandse pensioenfonds?

Wil je meer weten over Het nederlandse pensioenfonds? Op onze website onder het kopje over ons vind je meer informatie over wie we zijn en hoe we werken.

De werking van de site is eenvoudig. Typ je vraag in de witte balk en je ziet het antwoord.

Stel je verkiesbaar voor het Belanghebbendenorgaan

Pensioenkring OWASE heeft een eigen Belanghebbendenorgaan met advies- en goedkeuringsrechten. In principe kan iedereen die een pensioen heeft bij het OWASE pensioenfonds zich kandidaat stellen voor het Belanghebbendenorgaan. Kandidaten worden door De Nederlandsche Bank (DNB) getoetst op geschiktheid en betrouwbaarheid.

Heb je interesse in deelname in het Belanghebbendenorgaan, pas je binnen het functieprofiel en kun je 10 handtekeningen overleggen van je achterban? Dan kun je je kandidaat stellen door je C.V. en een korte motivatie naar secretariaat@hnpf.nl te sturen. Leden worden aangesteld voor een periode van 4 jaar (van 2020 t/m 2023) en ontvangen een vaste vergoeding. Voor meer informatie kun je contact opnemen met secretariaat@hnpf.nl.