Welkom bij Pensioenkring Randstad Groep

Jouw pensioenregeling

Het Randstad-pensioenfonds is sinds 2015 een gesloten fonds.
Het nederlandse pensioenfonds heeft deze pensioenregeling overgenomen. De pensioenregeling is ondergebracht in een aparte kring: Pensioenkring Randstad Groep. 

Meer informatie over je pensioenregeling vind je in  Pensioen 1-2-3 in ‘Mijn pensioen’. Je persoonlijke online portaal.

'Mijn pensioen'

Nog niet geregistreerd? Doe dat nu direct!

Stuur ons een e-mail met daarin je naam, geboortedatum, dossiernummer en vermelding Pensioenkring Randstad Groep. Dan ontvang je van ons een brief met een toegangscode. Hiermee kun je je snel en makkelijk registreren. Daarna heb je altijd en overal toegang tot jouw pensioengegevens op ‘Mijn pensioen’.

Zij vertegenwoordigen jouw belangen


Het belanghebbendenorgaan (BO) en het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds behartigen jouw belangen. In het BO van Pensioenkring Randstad Groep zitten:
  • Raimond Schikhof (namens de werkgever)
  • Simone Nijsen (namens de vroegere werknemers)
  • Robert te Riet (namens de vroegere werknemers)
  • Solange Overeijnder (namens de vroegere werknemers) 
  • Wil Kitslaar (namens de pensioengerechtigden) <niet op de foto>
  • Jan Hendrik Ockels (namens de pensioengerechtigden)

Dekkingsgraad Pensioenkring Randstad Groep

De actuele dekkingsgraad is in de maand oktober gedaald van 98,9% tot 98,4%. Omdat de beleidsdekkingsgraad lager is dan 100% is waardeoverdracht momenteel niet mogelijk.
Beleidsdekkingsgraad en jouw pensioen
De beleidsdekkingsgraad 'barometer' hieronder geeft aan wanneer er sprake is van verlagen (korten), verhogen (indexeren) en alles wat er tussen zit.
Wij proberen je pensioen elk jaar mee te laten groeien met de prijzen. Dit heet toeslagverlening (indexatie). Indexatie is niet vanzelfsprekend. Het hangt o.a. af van de financiële situatie van de pensioenkring en kan alleen als de beleidsdekkingsgraad eind september van het voorgaande jaar minimaal 110% is. De beleidsdekkingsgraad geeft namelijk aan of er voldoende geld is om alle pensioenen uit te kunnen betalen. Nu en in de toekomst. 

Eind september 2021 was de beleidsdekkingsgraad van Pensioenkring Randstad Groep lager dan 110%, namelijk 96,8%. Daarom kunnen we jouw pensioen in 2022 niet verhogen.

Je pensioen wordt in 2021 niet verlaagd
De financiële situatie van Pensioenkring Randstad Groep is niet goed. Dat komt vooral door de lage rente van de afgelopen jaren. De dekkingsgraad is te laag en zit al langere tijd onder het minimaal vereiste vermogen. Pensioenfondsen mogen slechts 5 jaar onder het minimaal vereiste vermogen zitten. Aan het einde van 2020 bereikte Pensioenkring Randstad Groep deze grens.

Vanwege het pensioenakkoord gelden er echter tijdelijk soepelere regels voor het verlagen van pensioenen. Pensioenfondsen waarbij de actuele dekkingsgraad op 31 december 2020 hoger is dan 90% hoeven hun pensioen niet te verlagen in 2021. De dekkingsgraad van Pensioenkring Randstad Groep was 31 december 2020 94,8%. Dus dat is hoger dan 90%. Een verlaging van de pensioenen is dit jaar van de baan. 

Pensioenakkoord: een transparanter en persoonlijker pensioenstelsel

Het kabinet heeft samen met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten met nieuwe afspraken over pensioenen en AOW. Die moeten het pensioenstelsel transparanter en persoonlijker maken. In de onderstaande video's wordt uitgelegd waarom er een nieuw pensioenstelsel komt en wat het nieuwe pensioenstelsel voor jou betekent. Geen zin in een video? Op deze webpagina hebben we alles omtrent het pensioenakkoord voor je op een rijtje gezet. 

Een nieuw pensioenstelsel, wat betekent dat voor jou? 

 

Een nieuw pensioenstelsel: waarom eigenlijk?

 

Meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Beleggen?

Download hier

Ga je scheiden?

Vergeet je
pensioen niet!
Lees meer

55 jaar of ouder?

Klik op de knop hieronder voor de pagina van de pensioenregisseur
Klik hier

Pensioenkrant 2021

Download hier

Gepensioneerd?

Vind je het leuk om contact te houden met je oud-collega’s en op de hoogte te blijven van ‘jouw’ Randstad? Meld je dan aan als lid van de VGRGN; de vereniging van Gepensioneerden Randstad Groep Nederland. Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar info@vgrgn.nl

Nieuws

Het pensioenakkoord
Alle informatie over het pensioenakkoord op een rij
 
Herstelplan
Het nederlandse pensioenfonds heeft in 2021 een herstelplan ingediend.  Kijk bij documenten in Laag 3 op 
'Mijn pensioen'.

Strategisch beleggingsbeleid

Belegg. Randstad Download hier