Welkom

Je pensioen is verhuisd! 

Vanaf 31 december 2019 verzorgen wij  jouw pensioen. Het Randstad-pensioenfonds heeft bij ons een eigen kring: Pensioenkring Randstad Groep. 

Waar kan ik de pensioenkrant van Pensioenkring Randstad Groep vinden?

Klik op Pensioenkrant Randstad om de digitale versie van de Pensioenkrant te openen.

Wat is het e-mailadres voor registreren voor 'Mijn pensioen'?

Heb je geen welkomstbrief en/of toegangscode ontvangen? Of is deze zoekgeraakt? Stuur dan een e-mail met je naam en adres naar registreer@hetnederlandsepensioenfonds.nl.                        Je ontvangt dan opnieuw een brief per post.

Wat verandert er niet?

Je pensioen

Je pensioen verandert niet door de overdracht. Alle uitkeringen en aanspraken blijven gelijk. Je pensioen kan in de toekomst mogelijk wel verlaagd worden als de financiële positie ontoereikend blijft. Dit staat volledig los van de overdracht naar Het nederlandse pensioenfonds.  

Het netto maandbedrag kan in 2020 wel veranderen ten opzichte van 2019. Dit komt door veranderingen in de belastingen die gelden vanaf januari 2020. Het belastingstelsel is aangepast naar nieuwe belastingschijven. Ook zijn de belastingtarieven voor 2020 aangepast. Daarnaast is de heffingskorting verhoogd. Het is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden of je netto pensioen uiteindelijk iets hoger of iets lager wordt. Naar verwachting neemt de koopkracht iets toe en gaan gepensioneerden er per saldo iets op vooruit. Meer informatie kun je vinden op de website van de Rijksoverheid

In 2020 hoeft Pensioenkring Randstad Groep de pensioenen niet te verlagen, maar verhoogt deze ook niet met de prijsontwikkelingen. Er is in 2020 dus geen indexatie.

Wat verandert er wel?

Post en wijzigingen allemaal digitaal

Het nederlandse pensioenfonds is een digitaal fonds. Wij communiceren digitaal over je pensioen.

Je krijgt hiervoor toegang tot een eigen portaal, ‘Mijn pensioen’. Met dit portaal heb je 24/7 de beschikking over alle informatie die je van ons ontvangt. Overzichtelijk gerangschikt. Dat scheelt je zoektijd. Verandert er iets in je persoonlijke situatie? Dan kun je dit eenvoudig doorgeven via ‘Mijn pensioen’. En wij kunnen je sneller en makkelijker informeren. Samen leveren we dan een positieve bijdrage aan het milieu.

Onze systemen zijn gekoppeld aan het BRP (Basisregistratie Personen). Wij hanteren het adres uit het BRP en dus geen eventueel postadres. Via www.mijnoverheid.nl kun je zien welke gegevens wij ontvangen voor je tenaamstelling en adressering.

Datum van betaling

Het Randstad-pensioenfonds betaalt je pensioen tot het eind van het jaar rond de 21e van de maand. Het nederlandse pensioenfonds betaalt de pensioenen enkele dagen later. Vanaf 2020 ontvang je je pensioen rond de 24e van de maand.

Wat kun je de komende periode verwachten?

Tijdslijn overgang het Randstad-pensioenfonds naar Pensioenkring Randstad Groep van Het nederlands pensioenfonds

 

Wanneer krijg ik toegang tot het portaal ‘Mijn pensioen’?

In januari 2020 ontvang je van ons een Welkomstbrief en enkele dagen later een brief met de toegangscode voor ‘Mijn pensioen’. Met de gegevens uit beide brieven kun je je registreren.  Dat is zo gedaan, daarna heb je altijd toegang tot al je pensioencommunicatie. 

Hoe werkt het portaal ‘Mijn pensioen'?

De werking van het portaal is heel eenvoudig. Op onze website is duidelijk en stap voor stap uitgelegd hoe het registreren en inloggen werkt. Er is ook een duidelijk instructiefilmpje dat je stap voor stap laat zien hoe het portaal ‘Mijn pensioen’ werkt.

Goed om verder nog te weten

Een onafhankelijke accountant controleert de overgang van je pensioen van het Randstad-pensioenfonds naar Het nederlandse pensioenfonds.

Waar moet ik heen met een vraag over mijn pensioen?

Vanaf 1 januari 2020 kun je terecht bij Het nederlandse pensioenfonds.

Waar vind ik meer informatie over Het nederlandse pensioenfonds?

Wil je meer weten over Het nederlandse pensioenfonds? Op onze website onder het kopje over ons vind je meer informatie over wie we zijn en hoe we werken.

De werking van de site is eenvoudig. Typ je vraag in de witte balk en je ziet het antwoord. 

Samenstelling BO

De samenstelling van het BO van Pensioenkring Randstad Groep ziet er per 1 januari 2020 als volgt uit:

1 plaats namens werkgever

3 plaatsen namens vroegere werknemers

2 plaatsen namens gepensioneerden

 

 

 

Raimond Schikhof

Solange Overeijnder

Wil Kitslaar

 

Robert te Riet

Jan Hendrik Ockels

 

Vacature             

 


Alle bovenstaande kandidaten voldoen aan de eisen die de wet stelt aan pensioenbestuurders of zullen op korte termijn hiervoor een opleiding gaan volgen. Alle kandidaten worden tevens getoetst door De Nederlandsche Bank op geschiktheid en betrouwbaarheid. Nadat De Nederlandsche Bank heeft ingestemd worden de kandidaten formeel benoemd door het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds. Het Belanghebbendenorgaan van Pensioenkring Randstad Groep is op 1 januari 2020 van start gegaan.