Welkom bij Pensioenkring Randstad Groep

Jouw pensioenregeling

Het Randstad-pensioenfonds is sinds 2015 een gesloten fonds.
Het nederlandse pensioenfonds heeft deze pensioenregeling overgenomen. De pensioenregeling is ondergebracht in een aparte kring: Pensioenkring Randstad Groep. 

Meer informatie over je pensioenregeling vind je in  Pensioen 1-2-3 in ‘Mijn pensioen’. Je persoonlijke online portaal.

'Mijn pensioen'

Nog niet geregistreerd? Doe dat nu direct!

Stuur ons een e-mail met daarin je naam, geboortedatum, dossiernummer en vermelding Pensioenkring Randstad Groep. Dan ontvang je van ons een brief met een toegangscode. Hiermee kun je je snel en makkelijk registreren. Daarna heb je altijd en overal toegang tot jouw pensioengegevens op ‘Mijn pensioen’.

Zij vertegenwoordigen jouw belangen


Het belanghebbendenorgaan (BO) en het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds behartigen jouw belangen. In het BO van Pensioenkring Randstad Groep zitten:
  • Raimond Schikhof (namens de werkgever)
  • Simone Nijsen (namens de vroegere werknemers)
  • Robert te Riet (namens de vroegere werknemers)
  • Peter Feld* (namens de vroegere werknemers) (niet op de foto)
  • Jan Hendrik Ockels (namens de pensioengerechtigden)
  • Albert Dick Beutick* (namens de pensioengerechtigden) (niet op de foto)

Peter* en Albert Dick* zijn inmiddels benoemd door het bestuur van Het nederlandse pensioenfonds onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

Dekkingsgraad Pensioenkring Randstad Groep

De actuele dekkingsgraad is in de maand mei gestegen van 103,5% naar 104,2%. Omdat de beleidsdekkingsgraad lager is dan 100% is waardeoverdracht momenteel niet mogelijk.

Geen pensioenverlaging in 2022 door gebruik vrijstellingsregeling 

Zoals bij elk pensioenfonds kunnen ook bij Het nederlandse pensioenfonds de pensioenen verlaagd worden als de financiële positie daarom vraagt. Wij doen er alles aan om de kans op verlaging van pensioenen zo klein mogelijk te houden. De beleidsdekkingsgraad van Pensioenkring Randstad Groep was per einde 2021 98% en lag daarmee onder de minimale dekkingsgraad van 104%. Om te voorkomen dat de pensioenen in 2022 verlaagd zouden moeten worden heeft het bestuur besloten om gebruik te maken van de vrijstellingsregeling.

Hier lees je meer over de vrijstellingsregeling en de financiële situatie van Pensioenkring Randstad Groep. Let op: als de financiële situatie niet verbetert is een verlaging van het pensioen in de nabije toekomst nog steeds mogelijk.

Beleidsdekkingsgraad en jouw pensioen
De beleidsdekkingsgraad 'barometer' hieronder geeft aan wanneer er sprake is van verlagen (korten), verhogen (indexeren) en alles wat er tussen zit.
Wij proberen je pensioen elk jaar mee te laten groeien met de prijzen. Dit heet toeslagverlening (indexatie). Indexatie is niet vanzelfsprekend. Het hangt o.a. af van de financiële situatie van de pensioenkring en kan alleen als de beleidsdekkingsgraad eind september van het voorgaande jaar minimaal 110% is. De beleidsdekkingsgraad geeft namelijk aan of er voldoende geld is om alle pensioenen uit te kunnen betalen. Nu en in de toekomst. 

Eind september 2021 was de beleidsdekkingsgraad van Pensioenkring Randstad Groep lager dan 110%, namelijk 96,8%. Daarom kunnen we jouw pensioen in 2022 niet verhogen.

Pensioenakkoord: een transparanter en persoonlijker pensioenstelsel

Het kabinet heeft samen met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten met nieuwe afspraken over pensioenen en AOW. Die moeten het pensioenstelsel transparanter en persoonlijker maken. In de onderstaande video's wordt uitgelegd waarom er een nieuw pensioenstelsel komt en wat het nieuwe pensioenstelsel voor jou betekent. Geen zin in een video? Op deze webpagina hebben we alles omtrent het pensioenakkoord voor je op een rijtje gezet. 

Nieuwe regels voor ons pensioen

 

Werken aan ons pensioen

 

PensioenNieuws 2022

Download hier

55 jaar of ouder?

Klik op de knop hieronder voor de pagina van de pensioenregisseur
Klik hier

Meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Beleggen?

Download hier

Pensioenchecker


Als vriend van de Pensioenchecker draagt Het nederlandse pensioenfonds bij om Nederland pensioenbewuster te maken.
Klik hier

Ga je scheiden?

Vergeet je
pensioen niet!
Lees meer

PensioenNieuws 2022

Download hier

Pensioenkrant 2021

Download hier

Gepensioneerd?

Vind je het leuk om contact te houden met je oud-collega’s en op de hoogte te blijven van ‘jouw’ Randstad? Meld je dan aan als lid van de VGRGN; de vereniging van Gepensioneerden Randstad Groep Nederland. Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar info@vgrgn.nl

Nieuws

Het pensioenakkoord
Alle informatie over het pensioenakkoord op een rij
 
Herstelplan
Het nederlandse pensioenfonds heeft in 2021 een herstelplan ingediend.  Kijk bij documenten in Laag 3 op 
'Mijn pensioen'.

Strategisch beleggingsbeleid

Belegg. Randstad Download hier