bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

wat is de rol van a.s.r.?

a.s.r. ondersteunt Het nederlandse pensioenfonds als administrateur en herverzekeraar. a.s.r. is daarnaast  één van de vermogensbeheerders van Het nederlandse pensioenfonds waar het vermogensbeheer wordt ondergebracht.

Het bestuur van het fonds heeft het recht om deze ondersteuning van een andere partij af te nemen, als dat beter past. Kempen Capital Management selecteert als fiduciair vermogensbeheerder de beste vermogensbeheerders voor de uitvoering van het beleggingsbeleid. a.s.r. voert het vermogensbeheer uit als zij op beleggingscategorieën bewezen beter is dan anderen.

hoe borgt het fonds de zelfstandigheid ten opzichte van a.s.r.?

Het nederlandse pensioenfonds staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en wordt bestuurd door een onafhankelijk bestuur. Zij borgen dat de contracten die het pensioenfonds aangaat met externe leveranciers zonder ‘gouden kettingen’ worden afgesloten en de leveranciers datgene leveren dat is afgesproken.

 

Ben je geholpen met dit antwoord?

dummy-persoon

Francis is directeur Bestuursbureau van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Francis.

Francis

gerelateerde vragen